25 vuotta Mieskaveritoimintaa

Mieskaverikiertue Oulun pääkirjastossa

MIESKAVERIKIERTUE OULUSSA

Keskiviikkona 8.11. Miesten viikolla nähtiin Oulun pääkirjastossa Isältä pojalle -elokuva. Ohjaaja Visa Koiso-Kanttilan dokumenttielokuva Isältä pojalle kertoo isän ja pojan välisistä suhteista sekä miehen ja isyyden malleista neljän miespolven kautta.

Elokuva innoitti miehiä keskustelemaan monipuolisesti miehisyyden ja isyyden muutoksista historian valossa. Miehet puhuivat tunteista, tunteiden ilmaisusta sekä työn tekemisen arvomaailmasta ennen ja nyt. Puhuttiin lapsen näkyväksi ja hyväksytyksi tulemisesta ja kasvatuskulttuurin muutoksista. Aktiivinen keskustelu miesten kesken jatkui vilkkaana vielä aulassakin.

Mieskaveripaneeli Lahdessa

MIESKAVERIKIERTUE LAHDESSA

Lahdessa jatkui 20.9. Mieskaveritoiminnan juhlavuoden keskustelukiertue. Illan aikana käytiin keskustelua isän merkityksestä lasten elämään ja siitä, voiko isää korvata. Keskustelun avasi Timo Tikka Miesssakit ry:stä. Puhuttiin läsnäolon merkityksestä ja siitä miten isyys ja mieheys on muuttunut ajan kuluessa ja mikä siihen on vaikuttanut.

Marraskuussa keskustelukiertue jatkuu Oulussa.

MIESKAVERIKESKUSTELU TURUSSA

Turussa keskusteltiin 12.9.  miehen roolista lapsen elämässä, miehen roolin muutoksesta viime vuosikymmeninä ja siitä, mitä pysyvä ja kannustava aikuinen voi merkitä lapselle.

Kolme viiksiniekkaa

MIESKAVERIT SUOMIAREENASSA PORISSA

Heinäkuussa Mieskaveritoiminta esittäytyi Porin SuomiAreenassa 10.–12. heinäkuuta. Tavoitteena oli tehdä toimintaa tutuksi niin paikallisille asukkaille ja vierailijoillekin sekä löytää yhteistyökumppani alueelta. Kaikessa onnistuimme. Seurueeseemme kuuluivat mieskaverit Eero Laresvuo ja Henri Kähönen sekä Pienperheyhdistyksen toimistosta kansalaistoiminnan koordinaattori Kaisli Syrjänen ja mieskaveritoiminnan ohjaaja Marika Rosenborg.

Pääsimme esiintymään MTV-lavalle ja kertomaan toiminnan ideasta otsikolla All Male Panel – Miksi mieskaveritoimintaa tarvitaan? Kansalaistorin teltallamme kohtasimme monenlaisia ihmisiä ja keskustelimme ystävyyden merkityksestä vaihtuvista näkökulmasta.

Mieskaveritoiminnan aloittaminen Porissa näyttää nyt hyvin todennäköiseltä. Tiedotamme asiasta syksyn aikana näillä sivuillamme.

Kuvassa panelistit Henri, Marika ja Kaisli, kuvan otti Eero.

Mieskaveritoiminnan keskustelukiertue Vaasassa

MIESKAVERITOIMINNAN KESKUSTELUKIERTUE JATKUU ERI PAIKKAKUNNILLA

Keskustelukiertue  starttasi 7.–8.3. Vaasasta ja jatkui kesällä menestyksekkäästi 10.–12.7. Poriin SuomiAreenalle. Syksyllä keskustelua jatketaan 12.9. Turkuun ja 20.9. Lahteen. Marraskuussa keskustelukiertue jatkuu Oulussa ja viimeinen keskustelu pidetään Helsingissä 13.12.

Mieskaveritoiminnan juhlavuoden kunniaksi järjestetään monilla paikkakunnilla keskusteluja miehuudesta, mieskaveruudesta sekä miehen asemasta ja roolista lapsen elämässä.

Keskustelukiertue aloitettiin Vaasasta 7.–8.3. Keskustelussa käytiin läpi maailman muutosten vaikutusta yksilöihin, sivuttiin sotaa, pohdittiin ihmissuhteiden merkitystä ja vapaaehtoisten motivaatiota.

Mieskaveri kiipeilemässä lapsen kanssa rantapuistossa

VALTAKUNNALLISET MIESKAVERIPÄIVÄT KESÄKUUSSA HELSINGISSÄ

10.–11.6. pidettiin Helsingissä Valtakunnalliset Mieskaveripäivät Hotelli Rantapuistossa.

Iso joukko mieskavereita ja lapsia oli saapunut eri paikkakunnilta viettämään hauskaa viikonloppua yhdessä.

Mieskaveripäivät avattiin lauantaina metsäiseen ja kallioiseen luontoon sulautuvan Hotelli Rantapuiston auditoriossa. Kaisli Syrjänen toivotti kaikki tervetulleiksi. Tutustuttiin toisiimme ja kerrattiin päivien kulkua. Ohjelmassa tulisi olemaan päiväretkiä eri kohteisiin. Viikonlopun ajaksi sattui lähes helteinen aurinkoinen sää, mikä ei ollut itsestäänselvyys.

Valtaosa joukosta lähti lauantaina kiipeilemään Seikkailupuisto Korkeen köysiradoille. Päivä köysiradoilla oli täynnä haasteita ja itsensä ylittämistä. Ensimmäistä kertaa lajia kokeilevat lapset menivät kuitenkin radoilla alkuharjoittelun jälkeen jo kuin vanhat tekijät. Osa aikuisistakin pärjäsi hyvin.

Touhukkaan päivän jälkeen päästiin vielä rentoutumaan saunaan ja virkistäytymään mereen tai vähän lämpöisempään paljuun, jos ei kylmään veteen uskaltautunut.

Sunnuntaina lähdettiin retkelle Sealifeen, jossa nähtiin hienoja kaloja ja meren pohjaa, ja Korkeasaareen katsomaan eläimiä.

Viikonlopun aikana oli hienoa katsoa kaverusten menoa: mieskavereita ja lapsia seitsemältä paikkakunnalta, eri ikäisiä miehiä ja lapsia, osalla kaverisuhteet olivat vasta alkaneet ja osalla oli jo kymmenes vuosi menossa – kaikista eroista huolimatta kaveruudet näyttivät jotenkin samalta, kahden ihmisen väliseltä yhteydeltä, johon kuuluu keskinäiset jutut, vitsit, silmäykset ja nauraminen samoille asioille.

Togeli ja Wiltsu tekivät Mieskaveripäivistä vauhdikkaan videon, jossa päästään mukaan innostuneeseen menoon kiipeilyradalla ja hotellissa.

Katso kuvia Mieskaveripäiviltä

Mieskaverit 25 vuotta -juhlaseminaarin ohjelmapaperi
MIESKAVERITOIMINNAN 25-VUOTISJUHLASEMINAARI ALOITTI JUHLAVUODEN

Mieskaveritoiminnan juhlaseminaari pidettiin Kino Andorrassa 6.2. Paikalle oli kutsuttu Mieskavereita, äitejä, toiminnan ohjaajat kaikilta paikkakunnilta sekä yhteistyökumppaneita ja rahoittajia.

Uudenmaan mieskaveritoiminnan ohjaaja Marika Rosenborg toivotti kaikki seminaarin osallistujat lämpimästi tervetulleiksi ja Pienperheyhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Turtiaisen tervetuliaispuhe aloitti kertaamalla Mieskaveritoiminnan historiaa tähän päivään.

Seuraavaksi kuulimme eri näkökulmia mieskaveruuteen. Mieskaveri Henri Kähönen piti innostavan puheen siitä, millaista on olla mieskaveri. Mieskaveritoiminnassa mukana olevan lapsen äiti Katja Boxberg puhui toiminnasta äidin kannalta ja lapsen puheenvuoron käytti sympaattinen Eeli Koskin. Tutkija Ira Virtanen syvensi tieteellistä näkökulmaa ja kertoi mikä merkitys kaveruudella on lapsen ja aikuisen elämälle.

Ohjelman lopuksi katsottiin Visa Koiso-Kanttilan koskettava ja aiheeseen hyvin sopiva elokuva Miehen kuva.

Elokuvan jälkeen keskusteltiin vilkkaasti elokuvasta ja Mieskaveritoiminnasta kakkukahvien kera.

Mieskaveri Henri Kähösen kokemuksia mieskaveruusta videolla.

Videokooste 25-vuotisjuhlaseminaarista

Lisää kuvia juhlasta