30 vuotta mieskaveritoimintaa

Tänä vuonna vietämme Mieskavereiden upeaa 30-vuotista taivalta. Luvassa on paljon hauskaa ohjelmaa juhlavuoden kunniaksi. Osallistumme mm. Suomen suurimpaan keskustelutapahtumaan SuomiAreenaan Porissa 11. heinäkuuta. Meidät löytää myös Porin kansalaistorilta esittelemässä toimintaa, olemme paikalla koko viikon SuomiAreenanfestareiden aikaan 11.-15.7. Tervetuloa moikkaamaan!

Valtakunnalliset mieskaveripäivät järjestetään elokuussa 20.–21.8., tällä kertaa Helsingissä. Viikonloppuun kuuluu hauskaa yhteistä ohjelmaa ja päivät kruunautuvat upeaan yhteiseen iltajuhlaan.

Juhlan kunniaksi perustimme myös oman Instagram-tilin, löydät meidät nimellä @mieskaverit. Käy ottamassa tili haltuun!

Mieskaverit mukana SuomiAreenassa

MTV ja Porin kaupunki järjestivät yhdessä Suomen suurimman yhteiskunnallisen festivaalin SuomiAreenan 11.–15.7.2022. 

Pienperheyhdistys oli mukana keskustelemassa maanantaina 11.7. klo 12–12.45 Kaupungintalon pihalla mieskavereiden 30. juhlavuoden kunniaksi aiheesta Miesten rooli lasten elämässä – mihin miehiä tarvitaan? 

Keskustelussa pohdittiin sitä, miksi usein puhutaan vain naisista ja äideistä, kun keskustellaan lasten kanssa toimimisesta. Miksi miesten rooli jää sivuun? Moni mies kuitenkin haluaa olla läsnä lasten elämässä – isänä, vapaaehtoisena tai ammattinsa puolesta. Miksi tätä edelleen ihmetellään ja miten asia voidaan ratkaista?

Keskustelijoina olivat lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston puheenjohtaja Matias Mäkynen, mieskaveritoiminnan vapaaehtoinen Nikodemus Nousiainen sekä Miessakit ry:n hallinto- ja viestintäpäällikkö Antti Alén.

Voit katsoa tallenteen keskustelusta MTV Katsomon kautta.

Porin kansalaistorilla esittelimme SuomiAreena-viikon ajan toimintaa ja jututimme ihmisiä. Keskustelua käytiin niin vapaaehtoistoiminnasta ja sen tärkeydestä kuin lapsista ja miehistä ylipäätään. Mieskaveritoiminnan 30. juhlavuoden kunniaksi järjestimme myös hauskan visan, jossa torilla kävijät pääsivät arvuuttelemaan kuinka monta mieskaveria kaikkien näiden 30 vuoden ajan on koulutettu.

Katso lisää kuvia SuomiAreena-tapahtumasta kuvagalleriasta.

Valtakunnalliset Mieskaveripäivät Helsingissä

Mieskaveripäiviä ja mieskaveritoiminnan 30-vuotisjuhlia vietetään Helsingissä kauniissa merellisissä maisemissa Itä-Helsingissä.

Tapahtuma on mieskavereille ja lapsille maksuton, sisältää ohjelman ja ohjelmassa mainitut ruokailut sekä majoituksen kauempaa tuleville. Tervetuloa mukaan!

Ohjelmassa:

La 20.8.
klo 10–11 saapuminen
klo 11 lounas
klo 12–14.30 yhteistä hauskanpitoa ja aktiviteetteja rannalla
klo 15–16.30 Sirkus Magentan yllätyksellinen sirkustyöpaja
klo 17–19 ohjelmallinen juhlaillallinen
klo 19–21 sauna ja iltapala

Su 21.8
klo 10 eväsretki Korkeasaareen