Lähde mieskaveriksi

Mieskaveri ja poika.

Mies, tule kaveriksi lapselle. Saat mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen tai nuoren silmin ja tehdä asioita, joita et ehkä muuten tekisi. Toivomme saavamme mukaan lisää tavallisia erilaisista asioista kiinnostuneita miehiä.

Mieskaveriksi sopii tavallinen, turvallinen ja luotettava mies. Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla mukaan sellaisena miehenä kuin on. Tärkeintä on, että pystyy kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja että on aikaa ja kiinnostusta jakaa arkeaan lapsen kanssa.

Miten mieskaveriksi pääsee?

Mieskaveritoimintaan mukaan tulevat miehet käyvät 15 tunnin mittaisen koulutuksen, jonka aikana he saavat käsityksen taustaorganisaation toiminnasta ja mieskaveritoiminnan periaatteista. Kurssilla käydään läpi miesten omia lapsuusmuistoja ja mieheksi kasvamista sekä muistellaan sitä, millaista oli viettää aikaa oman isän ja muiden aikuisten miesten kanssa. Kaikki kurssilaiset haastatellaan henkilökohtaisesti. Lisäksi tarkastetaan rikostaustaote.

Kaverisuhde alkaa perehdytysten jälkeen äidin ja mieskaverin välisellä keskustelulla. Mieskaverit ja lapset pyritään yhdistämään yhteisten kiinnostuksenkohteiden ja sopivan etäisyyden perusteella. Tapaamiset voidaan järjestää sen mukaan, mitä kaverukset haluavat yhdessä tehdä. Tärkeintä on löytää rytmi ja säännöllisyys, joka sopii kaikkien osapuolten aikatauluihin.

Kiinnostuitko? Tule mukaan!

Tutustu paikallisen Mieskaveritoiminnan sivuun ja kurssitietoihin vasemmalla olevasta kolmiosta. Ota yhteyttä paikalliseen ohjaajaan viereisellä lomakkeella ja ilmoittaudu kurssille. Mieskaveritoimintaa järjestetään Uudellamaalla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja pienimuotoisesti lähikunnat), Oulussa, Päijät-Hämeessä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Lisätietoja mieskaverikursseista

Tutustu julkaisuun, jossa mieskaverit kertovat kokemuksistaan mieskavereina.

Katso video, jossa Henri Kähönen kertoo, millaista on olla mieskaveri.