Mieskaveripäivillä saatiin yhteisiä kokemuksia

14.6.2024

Vuosittain saamme iloksemme järjestää valtakunnalliset mieskaveripäivät, joihin kutsutaan kaikki Suomen kaveriparit. Mukaan ilmoittautui tällä kertaa lähes 30 kaveriparia ja ohjaajat päälle. Tämä on hieno joukko, jolla saimme aikaiseksi upean viikonlopun tänä vuonna Turussa! Mieskaveripäivät järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla ja ohjelma pyrkii olemaan joka vuosi erilainen.

Aloitimme mieskaveripäivät Raison offroad -radalla ja saimme kokea huimaa kyytiä kiipeillen maastoautoilla kallioita. Auton kyytiin uskaltautuivat lähes kaikki. Tämän jälkeen alkoi matka Vepsän saarelle. Turun saaristossa sijaitsevaan saareen matkasimme vesibussilla ja auringon helliessä matkaamme oli yläkansi pikkukavereita täynnä. Ihmetys merestä ja siellä seilaavista laivoista oli melkoista.

Saarelle saavuttuamme pääsimme majoittumaan ja ruokailujen jälkeen meille lämpisi sauna, josta rohkeimmat uskaltautuivat  mereen uimaan. Illan aikana kaveriparit tutustuivat saareen ja monet kävivät näköalapaikalla kallion päällä. Näköalapaikalle vei hieno kulkureitti kallioiden välistä ja maisemat kallion päältä olivat todellakin vertaansa vailla.

Seuraavana sateisena aamuna aamupalalla saimme kuulla huikeita tarinoita, kuinka kallioilta oli löytynyt käärmeen luoma nahka, paljon linnunmunia ja luola, jossa oli ollut eläimen luuranko. Nähtävää ja koettavaa löytyi paljon – jokaiselle jotakin.

Kukaan ei jää ulkopuolelle

Aamupäivän jälkeen matkasimme jälleen takaisin mantereelle. Vesibussin kyydissä oli väsynyttä ja onnellista porukkaa. Yhteisöllisyyden tunne tämän porukan kesken on käsin kosketeltavaa. Kaikki lapset ja mieskaverit ovat kavereita keskenään, ja ajatus siitä, että yhteisö hoitaa ja kasvattaa, kulkee mukana koko ajan. Vahva vertaisuuden kokemus kietoo lapset yhteen, ja yhdessä tekeminen on helppoa ja vaivatonta.

Matkalla kotiin, isoin tunne itselläni on kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että saan olla osa tätä porukkaa ja pääsen työkseni mahdollistamaan lapsille ja mieskavereille uusia kokemuksia ja yhteistä yhdessä olemisen aikaa. Kiitollinen olen myös siitä, kuinka monelle lapselle olemme onnistuneet löytämään välittävän aikuisen elämään ja kiitollinen niistä kaikista miehistä, jotka ovat sen näille lapsille mahdollistaneet.

 

Susanna Tinnilä

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Lahden ensi- ja turvakoti ry