Lähde mieskaveriksi

Mies, tule kaveriksi lapselle. Saat mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen tai nuoren silmin ja tehdä asioita, joita et ehkä muuten tekisi. Mukaan tarvitaan lisää tavallisia erilaisista asioista kiinnostuneita miehiä.

Mieskaveriksi sopii tavallinen luotettava mies. Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla mukaan sellaisena miehenä kuin on. Tärkeintä on, että pystyy kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja että on aikaa ja kiinnostusta jakaa arkeaan lapsen kanssa.

Pirroskuvassa mieskaveri pyöräilee kyydissään sydänilmapalloa pitelevä lapsi. Piirros: Lotta Frisk.

Miten mieskaveriksi pääsee?

Mieskaveritoimintaan mukaan tulevat miehet käyvät 15 tunnin mittaisen koulutuksen, jonka aikana he saavat käsityksen taustaorganisaation toiminnasta ja mieskaveritoiminnan periaatteista. Kurssilla käydään läpi lasten kehitysvaiheita, puhutaan erilaisista perhemuodoista, osallistujien arvoista sekä ajankäytöstä. Lisäksi koulutuksessa keskustellaan omista lapsuusmuistoista, kasvamisesta sekä oman lapsuuden tärkeistä aikuisista. Kaikki kurssilaiset haastatellaan henkilökohtaisesti. Lisäksi tarkastetaan rikostaustaote.

Kaverisuhde alkaa perehdytysten jälkeen äidin ja mieskaverin välisellä keskustelulla. Mieskaverit ja lapset pyritään yhdistämään yhteisten kiinnostuksenkohteiden ja sopivan etäisyyden perusteella. Tapaamiset voidaan järjestää sen mukaan, mitä kaverukset haluavat yhdessä tehdä. Tärkeintä on löytää rytmi ja säännöllisyys, joka sopii kaikkien osapuolten aikatauluihin.

Vihreä laatikko, jossa on teksti: Mieskaverikoulutus

Kiinnostuitko? Tule mukaan!

Tutustu paikallisen Mieskaveritoiminnan sivuun ja kurssitietoihin täältä. Ota yhteyttä paikalliseen ohjaajaan viereisellä lomakkeella ja ilmoittaudu kurssille. Täytä yhteystietosi, valitse Mieskaveritoimintaa järjestävä paikkakunta ja kirjoita viestisi. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Mieskaveritoimintaa järjestetään Uudellamaalla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja pienimuotoisesti lähikunnat), Oulussa, Päijät-Hämeessä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Yhteydenotto
Tummanvihreä palloraita.